همان طور که از نام کلمه پارافریز برداشت میشود منظور اعمال تغییرات در قالب و ساختار مقاله برای به دست آوردن یک مقاله با محتوای ناب و با کیفیت میباشد.

تکرار انسان ها را خسته میکند و اصولا هیچ فردی علاقه ای به مطالعه مطالب تکراری ندارد و اگر نویسنده مقاله بخواهد که مطالب تکراری را در مقاله ارائه دهد در این صورت بسیار واضح است که مقاله طرفداری نخواهد داشت و اصولا تعداد استنادات کمی به آن مقاله انجام خواهد شد البته این در خوشبینانه ترین حالت میباشد که مقاله در مجله چاپ شده باشد تقریبا غیر ممکن است که بتوان یک مقاله را که دارای مطالب تکراری باشد را در یک مجله معتبر به چاپ رساند داوران مجلات معتبر داخلی و خارجی توجه بسیار زیادی به میزان ناب بودن محتوا دارند و مقالاتی که دارای مطالب کپی و یا تشابهات ادبی با سایر مقالات باشد را حتما ریجکت خواهند کرد.

مقاله ای از نظر داوران مناسب چاپ در مجلات معتبر میباشد که دارای ایده های ناب و جدید باشند و موضوع تکراری نداشته باشد و توسط خود نویسنده تحقیق و پژوهش و گرد آوری شده باشد در غیر اینصورت لزومی برای چاپ مقاله با مطالب تکراری در مجلات معتبر وجود ندارد.

برای اینکه مشکلی در مرحله داوری پیش نیاید و دانشجویان بتوانند با خیال راحت مقاله خود را چاپ کنند بهتر است که قبل از اقدام به چاپ ابتدا مقاله از لحاظ میزان مشابهت ها و یا سرقت ادبی بررسی کنند و درصد تشابهات از بین برود که اصطلاحا به این عملیات پارافریز کردن مقاله میگویند. پارافریز مقاله برای یک دانشجو موضوع بسیار مهمی میباشد و اگر در تشخیص و یا رفع تشابهات ادبی دچار اشتباه شویم مقاله حتما ریجکت خواهد شد.

وقتی یک نویسنده برای تکمیل اطلاعات مقاله خود رجوع به منابع موجود در آن حوزه میکند و میخواهد که از مطالب موجود در آنها برای تکمیل اطلاعات مقاله استفاده کند اصلا کار غیر اخلاقی نمیباشد و مقالات ثبت شده در اختیار همه قرار گرفته اند تا از آنها استفاده شود و به آنها استناد شود اما این استناد کردن باید در شرایط خاصی انجام بپذیرد: نباید عین مطالب را کپی کنید و در مقاله خود بیاورید بلکه میتوانید مقاله را مطالعه کنید و خلاصه آنچه که برداشت کرده اید را از زبان خودتان بنویسید و بازنویسی کنید.

از نوشته های دیگران ایده بگیرید و سعی کنید که از ایده ها و طرز فکر نویسندگان دیگر استفاده کنید.اگر بدون استناد و یا بدون نقل قول و ویرایش مطالب مقاله را استفاده کنید در این صورت سرقت ادبی به حساب خواهد آمد و مقاله حتما ریجکت خواهد شد. بنابر تمامی اطلاعاتی که در حوزه بازنویسی مقالات مطالعه فرمودید پارافریز یا بازنویسی کردن یک مقاله در واقع برطرف ساختن سرقت ادبی یا تشابهات ادبی مقاله به منظور پذیرش راحت و بدون دردسر در مجلات علمی و معتبر در کل دنیا میباشد.